Workshop / Training

DRAMAI. Net dat beetje meer. Dat ECHT IN CONTACT GAAN.

De kracht van improvisatietheater zit hem in de technieken die we gebruiken om beter te improviseren, om in het ‘hier en nu’ te zijn.
Ik ga je niet leren om grappig en snel te zijn, wel om ervoor te zorgen dat de andere het leuk vindt om met jou te ‘spelen’.

Dit kan alleen maar door heel goed te kijken naar de andere, wat zie ik… Door heel goed te luisteren naar de andere, wat zegt die echt… Door hier op in te gaan en zo samen je verhaal te maken… Door durven los te laten…Door echt in contact te gaan met de andere

En zijn dat nu ook niet net de vaardigheden die je dagdagelijks gebruikt op je werk, thuis…

Vandaar dat ik deze technieken gebruik in trainingen rond communicatie, leiderschap, presentatie, diversiteit, feedback… maar ook in een brainstormsessie of als een teambuilding.

Een halve dag, een hele dag of sessies verspreid over verschillende dagen.

 

 

“Marc kan als geen ander ‘raken’: door de opbouw van zijn workshops, door oefeningen te introduceren die deelnemers spannend vinden, door veel humor en lachen, door diepgang en luchtigheid af te wisselen. Marc vindt in mijn ervaring altijd heel snel verbinding met deelnemers, en vanuit die verbinding krijgt hij mensen in beweging. Door ervoor te zorgen dat die ervaring ‘plakt’..

De kracht van de impro-oefeningen die Marc gebruikt zit er voor mij in dat het mensen helemaal in het ‘hier en nu’ brengt. Mensen worden zich instant bewust van hun overtuigingen, vooroordelen, eigen invullingen, projecties op anderen… maar ook het effect dat ze op anderen kunnen hebben. Het voelt soms als betrapt worden. ‘Deed ik dat echt?’ De oefeningen schudden mensen vaak door elkaar, maar zijn dan ook weer zo toegankelijk dat succeservaringen altijd mogelijk zijn. En dat doet mensen groeien en bewegen.

Een workshop met Marc vliegt voorbij. En dat is – bij mij althans – veelzeggend.”

Niel Van Meeuwen, Kessels & Smit, The Learning Company