Ik

Hallo

In mijn vorig leven zat ik in een overheidsbedrijf en in de commerciële wereld van transport.
Ja, zelfs op topniveau, in het directiecomité. Dossierbehandeling, verkoop, onderhandelen, opleiden, stimuleren, leiderschap, management… Ik heb het allemaal gedaan.
En dan komt de dag dat je beseft dat dit niet echt je ding is. Dat je voelt dat er weinig ‘echte’ contacten zijn maar meer ‘verborgen agenda’s’, prestatiedrang, ego’s, deadlines, targets…
Dat contact altijd belangrijk was…


Altijd bij de Chiro geweest, van kind tot leider, en vaak op het podium…
Ook deelnemer en nadien ook monitor, hoofdmonitor, instructor en hoofdinstructor bij Top Vakantie waar vooral bij de diverse cursussen animatie de bovenhand had. Ik organiseerde en animeerde mee de legendarische jaarlijkse monitorenbijeenkomsten.
Vanaf het eerste jaar speler en nadien programmator van het familietheater bij Theater aan Zee in Oostende. Nu nog steeds lid van de Algemene Vergadering.

Mijn eerste kennismaking met improvisatietheater was een weekend gegeven door Michiel Devlieger. Onmiddellijk daarop zaten we al samen op het vliegtuig naar Calgary, Canada voor een intensieve training met Keith Johnstone. En nadien volgden er nog meer…
En dan begin je te improviseren en gaande weg zie je een andere wereld voor je opengaan en wordt je hobby je werk, een droom die uitkomt.
Als founding father van Inspinazie ben ik terecht fier op wat er ondertussen in het Improvisatietheaterhuis allemaal huist, een broeinest van inspiratie en kracht.

Mijn professioneel aanbod vind je op de andere pagina’s.
Een belangrijke gemeenschappelijke noemer in al dat werk is het ‘in contact gaan met…’.
Letterlijk in verbinding gaan, echt kijken naar de andere, echt luisteren naar de andere en samen op weg gaan zowel op als naast de scène.

Ik hou van zon en zee, reizen met mijn gezin, gezelligheid met familie en vrienden, lekker eten.

Dit zou echter niet lukken zonder mijn ‘andere’: Nathalie Van Renterghem, levens- en professionele partner. Zonder Jorik en Daan, onze kinderen. Ook zij spelen ook improvisatietheater en zitten – tot mijn grootste geluk – op steengoede ‘warme’ scholen waar in contact gaan met… bovenaan de lijst staat (Basisschool De Krullevaart in Wilsele en Secundaire school De Zonnewijzer in Wijgmaal).